برای اینکه درک درستی از موضوع کسب و کار اینترنتی یا فعالیت مجازی داشته باشیم، بهتر است جمله را تقسیم و کوتاه کنیم. ابتدا کسب و کار که مربوط به انجام یک سری فعالیت ها و وظایف خاص در قبال دریافت هزینه یعنی کار می کنیم و پول بدست می آورم یا به اصطلاح پول کسب می کنیم.
پس کسب و کار اینترنتی یعنی مجموعه ای از فعالیت ها که به صورت آنلاین از طریق اینترنت انجام می شود. ممکن است برخی از کسب و کارهای اینترنتی خدمات رایگانی ارائه کرده و یا حتی خدمات خود را با هزینه ارائه دهند. از آنجایی که درباره کسب درآمد نیز حرف میزنیم، پس راه اندازی این نوع کسب و کار برای انجام یک سری کارها در قبال دریافت هزینه آن می باشد.
شاید به این موضوع کمتر جایی اشاره شده باشد. اما لازم است بدانید که کسبوکار اینترنتی انواع مختلفی دارد. برای آشنایی با نوع آنها در زیر مواردی را برای شما لیست کرده ایم.
متخصصین کسب و کارها
صاحبان کسب و کارها
صاحبان ایده
صاحبان کسب و کار های پیشین یا قدیمی
یکی از علل اصلی فراگیر شدن و محبوبیت کسب و کارهای اینترنتی مزایای متعدد آن است که برخی از آن ها عبارتند از:
راه اندازی مشاغل الکترونیکی آسان است. کافیست نرم افزار و ابزار لازم (به خصوص اینترنت که از مولفه های ضروری برای راه اندازی کسب و کار آنلاین است) را فراهم کنید تا با نشستن در خانه خود بتوانید یک تجارت اینترنتی برای خودتان دست و پا کنید
کسب و کار اینترنتی بسیار ارزان تر از تجارت سنتی است و هزینه ای که برای راه اندازی مشاغل الکترونیکی صرف می شود بسیار کمتر از هزینه ای است که برای راه اندازی مشاغل سنتی نیاز است زیرا در درجه اول لزومی به حضور فیزیکی و تخصیص مکان برای انجام معاملات نمی باشد و همه چیز در بستر اینترنت انجام می شود.
کسب و کار اینترنتی هیچ مرز جغرافیایی نمی شناسد، هر کس در هر مکانی که باشد می تواند کالا یا خدمات مورد نظرش را سفارش دهد یا با افرادی در آن سوی مرزهای کشور به معامله بپردازد.
این ویژگی به خصوص برای کسانی که در نقاط جغرافیایی دور از هم هستند یا به هر دلیل توانایی خارج شدن از منزل را ندارند عالی است.
از آن جا که امروزه اینترنت معمولا همیشه و همه جا در دسترس است کسب و کارهای آنلاین با مشکلات روتین که مشاغل سنتی با آن ها دست و پنجه نرم می کنند مواجه نمی شوند.
یکی از این موارد ساعات مشخص و محدود در شبانه روز می باشد. فردی که کسب و کار اینترنتی راه انداخته تا زمانی که به اینترنت وصل است می تواند فروش و ارائه خدمات یا محصولات خود را زیر نظر داشته و با مشتریان به صورت مجازی ارتباط داشته باشد.
با وجود همه مزایای ذکر شده، هنگام مقایسه کسب و کارهای اینترنتی و سنتی معمولا با یک سری موارد منفی و محدودیت ها مواجه می شویم که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:
اساس کار در کسب و کارهای اینترنتی ارتباط غیر حضوری فروشنده یا ارائه دهنده خدمات با مشتریان است و بسیاری از مزایای این حوزه نیز از همین مسئله نشات گرفته است. با این حال به دلیل عدم ملاقات حضوری، مشتری نمی تواند از نزدیک محصول مورد نظر را بررسی کرده یا کیفیت آن را کنترل کند.
دیدار حضوری طرفین معامله که از قدیم رایج بوده در واقع به معامله اعتبار بیشتری می بخشد و باعث جلب اعتماد مشتریان می شود. با این حال این محدودیت برای فروشندگانی که نمی توانند در ملاقات های حضوری تاثیر لازم را روی مشتریان بگذارند همچنان یک مزیت محسوب می شود.
بر خلاف کسب و کار سنتی که مشتری بلافاصله بعد از خرید، محصول را دریافت می کند تحویل محصولات در کسب و کارهای اینترنتی نسبتا زمان بر است.
طولانی شدن ارائه محصول یا خدمات می تواند باعث کاهش اعتماد، نگرانی و دلسرد شدن مشتریان شود اگرچه صاحبان کسب و کارهای اینترنتی سعی می کنند با متعهد ماندن به تحویل اسرع وقت مانع بروز چنین مسائلی شوند.
چرا راه اندازی کسب و کار اینترنتی مهم است؟
بدون مرز بودن
عدم محدودیت مکانی و زمانی
بازار هدف بزرگ
قابلیت ارتقای آسان
عدم نیاز به سرمایه هنگفت
اگر راه اندازی کسب و کار اینترنتی را انتخاب کردهاید، حوزه فعالیت شما میتواند به مشتریان سراسر جهان دسترسی داشته باشد. اما این به تنهایی برای کسب موفقیت کافی نیست. زیرا رقبای دیگری نیز در این بازار حضور دارند که محصولات و خدماتی مشابه شما را عرضه میکنند.
ممکن است فکر کنید راه اندازی کسب و کار اینترنتی با عرضه محصولاتی بسیار خوب برای جلب توجه مشتریان بالقوه کافی است. اما باید محصولاتی باکیفیت بالا ارائه دهید.
یکی از مهمترین نکات در راه اندازی کسب و کار اینترنتی انتخاب هاست و دامنه مناسب است. من در دوره آنلاین کسب و کار اینترنتی هم تاکید زیادی برای انتخاب هاست و دامنه مناسب دارم. و نکات زیادی را برای انتخاب دامنه و هاست مناسب آموزش دادم. انتخاب دامنه مناسب، نخستین گام اجرایی راه اندازی کسب و کار اینترنتی شماست. نام دامنه باید کوتاه و گیرا باشد تا به آسانی توسط کاربران به خاطر سپرده شود.
اگر به فکر راه اندازی کسب و کار اینترنتی در ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته هستید، باید هاست مناسبی را انتخاب کنید. خیلی از افراد این نکته را در سالهای اول بی اهمیت میدانند و به همین دلیل کسب و کار اینترنتی آن ها در سال اول شکست میخورد. راه اندازی کسب و کار اینترنتی موفق نیازمند صرف هزینه برای هاست با کیفیت و قابل اعتماد است
برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی، شما باید مهارت کافی برای کنترل و برطرف کردن خطاهای احتمالی داشته باشید. بی تردید، برای جلب نظر و فعالیت کاربران بالقوه بدون هیچ مشکلی نیازمند برنامه ای خالی از خطا هستید.
وب سایت شما باید عملکردی سریع داشته باشد تا نیاز مشتریان شما را کاملا برطرف کند. از جریان کار در وب سایت خود بنابر آن چه انتظار داشته اید، اطمینان حاصل کنید.
کلیدی ترین صفحات شامل صفحه اصلی، فروشگاه اینترنتی و صفحات محصولات پر بازدید سایت شما هستند. فروشگاه اینترنتی شما باید سیستم پرداخت آنلاین امن داشته باشد. همچنین مجهز به یک سیستم ارسال محصولات (فیزیکی و مجازی) با کیفیت باشد
راه اندازی کسب و کار اینترنتی و جلب اعتماد مشتریان می تواند روندی زمانبر و دشوار باشد. شما به عنوان یک صاحب کسب و کار آنلاین نیازمند ایجاد ارتباط با مشتریان پیشین، فعلی و آینده خود هستید. ارتباطی دوستانه با آنها ایجاد کنید و از این طریق میتوانید با افزایش اعتماد به کسب و کار خود آنها را تبدیل به مشتریانی دائمی کنید.
می توانید بخش پشتیبانی مشتری را در وب سایت خود اضافه کنید تا مشتریان اطلاعات مورد نیاز درباره محصولات و خدماتی که به فروش می رسانید را کسب کنند. همچنین، می توانید بازخورد آنها برای ارائه معاملهای ویژه را جویا شوید.
در سایت بهترین ایده ما سیستم پشتیبانی آنلاین برای بازدیدکنندگان داریم. و یک سیستم پشتیبانی شرکت کنندگان دورههای آموزشی. این سرویسها به شدت برای موفقیت کسب و کار اینترنتی شما موثر هستند.
پس از آن که فروشگاه اینترنتی قابل اعتماد خود را راه اندازی کردید، گام بعدی افزایش ترافیک وب سایت است. یکی از مهارتهای مهم یک کارآفرین اینترنتی، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. این روش رتبه شما در موتورهای جستجو را ارتقا میدهد تا به سادگی کاربران آنلاین بیشتری را به سوی وب سایت خود هدایت کنید.
سایت بهترین ایده در میان رقبای قدرتمندی که در این زمینه وجود دارد، در واژه های “کسب و کار اینترنتی”، “آموزش کسب و کار اینترنتی”، “مشاوره کارآفرینی” “ایده های کارآفرینی” و واژه های مرتبط در نتایج اول گوگل قرار دارد. این مهارت به ما کمک میکند بدون صرف هزینه تبلیغات روزانه هزاران نفر را به سایت بهترین ایده هدایت کنیم.
انواع مختلفی از کسب و کار اینترنتی در فضای وب فعالیت میکنند. برخی از کسب و کارها بسیار عجیب و جالب هستند. در ادامه مقاله میخواهیم راجع به مدلهای کسبوکاری که از اهمیت بیشتر برخوردارند با شما گفتوگو کنیم این مدل کسب و کارها بیشترین درآمد را در فضای کسب و کار آنلاین به دست میآورند.
یکی از بهترین مدلهای کسب و کار آنلاین مدل فروش کالا است. در این مدل برخی از شرکتهای تولیدی، یک فروشگاه اینترنتی راهاندازی میکنند. و برای آن شروع به بازاریابی اینترنتی میکنند. نوع دیگر این نوع کسب و کارها این است که فرد یا شرکتی محصولات یک شرکت یا شرکتهایی را برای فروش ارائه کند. این کسب و کارها معمولاً محصولات را خریداری میکنند و در انبار نگهداری میکنند. پس از ثبت سفارش مجصول آن را برای مشتری ارسال میکنند.
مدل جدید کسب و کار آنلاین، مدل بازارچهای است. به عبارتی سادهتر فرض کنید شرکتی یک بازارچه فیزیکی طراحی میکند. در این بازارچه غرفههای متعددی وجود دارد که در هر غرفه شرکتی به فروش محصولات خود میپردازد.
سایت دیجی کالا از دو روش پایانی برای فروش محصولات خود استفاده میکنند
نوع دیگری از کسبوکارهای اینترنتی مربوط به کسبوکارهای خدماتی است. احتمالاً زمانی که میگوییم کسبوکارهای خدماتی انواع خاصی از آنها در ذهنتان میآید. این نوع کسب و کارها محصولی بهطور مشخص برای فروش ندارند اما تخصص خود را به شکلهای مختلف برای فروش به عرصه میگذارند. این تخصص میتواند تمیز کردن آپارتمان باشد، میتواند مشاوره درزمینهٔ بازاریابی باشد. چندان تفاوتی ندارد، هرگاه فرد یا شرکتی بتواند از طریق اینترنت برای خدماتی که عرضه میکند، مشتری جذب و درآمدزایی کند. درواقع وارد حوزه کسب و کار آنلاین خدماتی شده است.
شاید بتوان گفت که راه اندازی کسب و کار اینترنتی نسبتا کار سادهای است. اما موفقیت در کسب درآمد اینترنتی بی تردید کار آسانی نیست. شما باید مهارتهای اصلی را کسب کنید تا سایت شما در جایگاه مناسبی در موتورهای جستجو قرار گیرد.
درود بر شما! خوشحالیم این مطلب برای شما مفید بوده، لطفا برای حمایت از ما آن را با
دوستان خود به اشتراک بگذارید
دیدگاه شما